ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Η προσαρμογή των ξενοδοχείων στο φυσικό περιβάλλον, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, αποτελούν έναν από τους πλέον σημαντικούς τομείς της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «GREEK TOURISM EXPO.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης όλων των νέων τάσεων στο χώρο των σύγχρονων ξενοδοχείων. Μάλιστα, το ΤΕΕ προχώρησε σε δημόσια ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην 4η GTE που υποστηρίζεται από το ΤΕΕ, το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το Διεθνές Πρόγραμμα της UIA ARES «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» για Μακέτες και Σχέδια υλοποιημένων βιοκλιματικών Ξενοδοχείων και Ιδέες για νέα Ξενοδοχεία πάντοτε με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το ΤΕΕ, το Ελληνικό Τμήμα της UIA και το Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας ARES, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής βιοκλιματικού Ξενοδοχείου και Δωματίου, που θα εκτεθούν στην Έκθεση «Greek Tourism Expo ’17», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο 2017.

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Επιλογής (Νίκος Φιντικάκης, Φανή Βαβύλη-Τσινίκα, Τόνια Κατερίνη, Όλγα Βενετσιάνου, Ηλίας Μπρατόπουλος) επιλέχτηκε να κατασκευαστεί η συμμετοχή με τίτλο «Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο με λουτρό, σε ξενοδοχείο θερινών διακοπών» Αρχιτεκτονικής Μελέτης: Ευτυχίας Ηλιοπούλου.

Επίσης θα εκτεθούν και οι Μελέτες που υποβλήθηκαν από τους:

Δήμητρα Χατζηπαύλου & Θεόφιλο Ζωίδη καθώς και Μάρω Σίνου, Νίκη Μπαχούμα, Μαρία